кадър: Изправи се.БГПравителството заяви, че първо ще се ваксинират лекарите и

...
кадър: Изправи се.БГПравителството заяви, че първо ще се ваксинират лекарите и
Коментари Харесай

Мая Манолова: Първият етап на ваксинацията е провал, само 10 % от медиците са ваксинирани

кадър:  " Изправи се.БГ "

Правителството съобщи, че първо ще се имунизират лекарите и медицинските служащи, които са 253 хиляди, а все още са имунизирани 25 хиляди души. Това са 10 % от първата фаза на имунизацията, което е цялостен неуспех. Това сподели ръководителят на Гражданската платформа " Изправи се.БГ " Мая Манолова в изявление за Дарик радио - Пловдив.

Нужна е проверка за големите пари, налети в здравната система. Втората стъпка е неотложно обезпечаване на задоволителен брой ваксини и организация за слагането им. В неделните дни се имунизират по 30 индивида, а в прилежаща Гърция имунизират по 6-7 хиляди души, добави тя.

Предизвикателството два месеца преди изборите е обезпечаването на почтен избор, без Борисов и ГЕРБ да откраднат гласовете на българските жители, както се случва през последните години. Това може да се случи с обединяване на извънпарламентарни субекти. С Отровното трио, " ИТН " и Демократична България водим диалози за общо наблюдаване на изборите и редом преброяване, което да е по-бързо от това на Михаил Константинов, безапелационна е Манолова.

Със законодателни промени могат да се подхващат минимални ефикасни промени. Видеонаблюдението е основно. При разстояние от два метра поради здравните ограничения, няма да има директна видимост при оформянето на протоколите. В периода на оферти до 26 януари нито една партия, даже Българска социалистическа партия, не предложи това, а настояват, че са съпротива, добави Манолова.

Тя съобщи, че " Изправи се.БГ " е в развой на разработване на листите с Отровното трио. Амбицията е да имаме цивилен листи, със съответствие 70/30 цивилен лица към партийни субекти. В Партньорската мрежа има най-вече жители, специалисти и хора с идея, изясни ръководителят на Гражданската платформа.

" Изправи се.БГ " е с протегната ръка към всички извънпарламентарни обединения, които желаят разглобяване на корупционния едноличен модел на Борисов, сподели още Манолова.

Предизвикателството е трите извънпарламентарни субекта, които сме оповестили за цели правосъдната промяна, върховенството на правото, поддръжката за дребния бизнеса и хората, увеличението на приходите на българските жители, зелените политики и отбраната от монополите, да създадем сериозно болшинство и да реализираме нашите цели и обещаното без компромис, сподели още Манолова.

Какво комплицирано има, че два месеца не могат да преведат парите за неотложни разноски на компаниите и 24 лева дневно на служащите на затворените бизнеси? Получихме сигнали от хора, които са получили тази седмица 24 лева за един ден от ноември, а по-късно са им се обадили, че би трябвало да ги върнат поради неточност на администрацията. Подкрепата за бизнеса и за хората неотложно би трябвало да стигне до тях. Размятат се едни телевизионни пари, милиарди левове, а до хората не стига и стотинка, съобщи тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР